2018 Özel Yetenek Sınavı Kılavuzu

Ön Kayıt                     : 01 Ağustos - 26 Ağustos 2018

Sınav Tarihi               : 27 Ağustos  - 29 Ağustos 2018

Sınav Saati                 : 09.00

Sınav Yeri                   : Devlet Konservatuvarı Cemalettin Mahallesi Sulu Sokak Caddesi Fatih Mehmet Paşa Hanı (Deveciler Hanı) No:33 Merkez/ TOKAT

Asıl Listeden Kazananların Kesin Kayıt Tarihi:   ( 17- 21 Eylül 2018)

Not: Yukarıda belirtilen Asıl ve Yedek listeye göre kazananların kayıt tarihlerinde kurum tarafından değişiklik yapılabilir. Öğrenci İşleri Daire Başkanlığınca değiştirilme hakkına sahiptir.

Ön kayıt Koşulları

• Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.
  • 2018 yılı TYT sınavından Yüksek Öğretim Kurumu tarafından Özel Yetenek Sınavı için belirlenen minimum 150,0000 baraj puanı almış olmak.
  • Lise veya dengi okullar veya açık öğretim lisesinden 2017-2018 öğretim yılı veya daha önce mezun olmuş olmak.

Ön kayıt İçin Gerekli Belgeler

Ön kayıtlar; 01 ağustos 2018 dan , 26 Ağustos 2018 saat 23:59’a kadar aktif olacaktır. Adaylar başvurularını bu zaman dilimlerinde aşağıdaki bağlantıdan gerçekleştirebileceklerdir.
Adayların özel yetenek sınavına girişte yanlarında bulundurmaları gereken tüm evraklar ön kayıt sisteminde belirtilmiştir.

Uyarı:

• Adaylar ön kayıt formunu online olarak doldururken tüm bilgilerinin eksiksiz girilmesi gerekmektedir. Aksi takdirde sınava alınmayacaklardır.
  • Aday sayısına bağlı olarak sınav tarihleri uzatılabilecektir.
  • Saz icrasında bulunacak aday kendi sazı ile sınava girecektir (Piyano hariç).

Sınavda Adayların Dikkat Etmeleri Gereken Kurallar

Aday sınava girerken;

• Ön Kayıt formunun çıktısı.
  • Sınav sırasında uyulması gereken kurallar görevliler tarafından hatırlatılır. Kurallara uymayan adaylar sınav dışı bırakılacak ve haklarında yasal işlem yapılacaktır.
  • Sınavlar kamera ile kayda alınacaktır.
  • Adayların sınava cep telefonu ve kamera ya da ses kayıt cihazı ile girmeleri yasaktır.

Yetenek Sınavı:

• İki aşamada yapılacak olan Türk Müziği Bölümü sınavında adaylar bireysel olarak sınava alınacaklardır.
  • Sınav: Eleme sınavı olan ilk aşama; İşitme, kesin kabul olan ikinci aşama ise; İcra adı altında uygulamalı olarak yapılacaktır.
  • Kesin kabul sınavında aday, saz veya ses alanında (seçmeli olarak ) belirleyeceği yalnız bir alandan sınava girebilecektir. Adayların eleme sınavından başarılı sayılabilmeleri için en az 100 üzerinden 50 yetenek puanı almaları gerekmektedir.
  • Eleme sınavından 50 ve üzeri yetenek puanı alan adaylar kesin kabul sınavına girmeye hak kazanacaklardır.
  • Adayların kesin kabul sınavından başarılı sayılabilmeleri için bu sınavdan 100 üzerinden en az 50 yetenek puanı almaları gerekmektedir. 50 yetenek puanının altında puan alan adaylar sınavdan başarısız sayılacak ve hiçbir kayıt hakkı elde edemeyeceklerdir.
  • Başarılı olup kayıt süresi içerisinde kayıt yaptırmayan adayların yerine başarı sıralamasına göre tarihleri ilan edilmiş olan yedek listeden öğrenci kayıtları yapılacaktır.
  • Türk Müziği Bölümü sınav aşamaları, puanları ve yüzdeleri Tablo-1’de gösterilmiştir.

Tablo-1                                      Birinci Aşama Sınavı

İŞİTME

Toplam Puan

Tek Ses İşitme

Çift Ses İşitme

(Blok)

Üç Ses İşitme

(Blok)

Ezgi İşitme

(Tonal)

Ritim İşitme

5x2=10

5x4=20

2x5=10

2x15=30

İkinci Aşama Sınavı

İCRA

(SES ya da SAZ)

Diksiyon

Ezgi İşitme (Halk Müziği Çalgısı ile)

Ezgi İşitme

(Sanat Müziği Çalgısı ile)

Ritim İşitme

İcra

Toplam

Puan

2x10= 20

Sınav Sonuçlarının Açıklanması ve Kesin Kayıtlar

• Gaziosmanpaşa Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Türk Müziği Bölümü Özel Yetenek Sınav Sonuçları, Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörlüğü tarafından www.gop.edu.tr internet adresinden ilan edilecektir.
  • Kesin kayıtlar Öğrenci Daire Başkanlığınca yapılacaktır.
  • Asıl liste Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörlüğü tarafından www.gop.edu.tr internet adresinden ilan edilecektir.

Sınavla ilgili kurallar ve gerekli diğer bilgiler bu yönerge ile size bildirilmiş sayılmaktadır.