Webinar Serisi #1 Derya Türkan

Webinar Serisi #1 Derya Türkan

•  9 Mart 2021 Salı

Üniversitemiz Devlet Konservatuvarı Türk Müziği Bölümü tarafından 08.03.2021 tarihinde Webinar internet söyleşi serisi İnstagram uygulaması, togukonservatuvar hesabı üzerinden canlı yayın ile gerçekleştirilmeye başlandı.

Bu kapsamda ilk olarak; Türk Müziği Bölümü öğretim görevlisi Funda Keklik Kal, TRT İstanbul Radyosu sanatçısı ve İstanbul kemençesi üstâdı Sayın Derya Türkan ile bir söyleşi gerçekleştirdi.

Müzik alanında gerçekleşen söyleşide Türkan, “İstanbul kemençesi eğitimi ve icrası” ile ilgili bilgiler verdi. Türkan, söyleşisinde kemençe tutuş şekillerinden, icrasına ve eğitim metotlarına kadar tüm merak edilen soruları yanıtladı. Son olarak sahne performansında kaygı düzeylerinden bahseden Türkan, birçok kişinin, “içinde müzik heyecanını” değil de, “yanlış yapma” heyecanını taşıdığını ve bunun da büyük sıkıntılara sebep olduğunu vurguladı.

Bu keyifli söyleşi ile başlayan Webinar söyleşi serisi Devlet Konservatuvarı tarafından 2020-2021 eğitim öğretim yılı bahar döneminde devam edecektir.

Söyleşinin tamamını izlemek için tıklayınız.

İnstagram: Webinar Serisi #1 Derya Türkan

Youtube :Webinar Serisi #1 Derya Türkan