Aday Öğrenci

Aday Öğrenci

•  12 Haziran 2018 Salı

Kabul Koşulları

• Özel yetenek sınavı ile öğrenci alınmaktadır Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.

• Sınava girilecek yılnı YGS-1, YGS-2, YGS-3, YGS-4, YGS-5, YGS-6 puan türlerinin herhangi birinden Yüksek Öğretim Kurumu tarafından Özel Yetenek Sınavı için belirlenen minimum baraj puanı almış olmak. • Lise veya dengi okullar veya açık öğretim lisesinden mezun olmuş olmak.

• İki aşamada yapılacak olan Türk Müziği Bölümü sınavında adaylar bireysel olarak sınava alınacaklardır.

• Sınav: Eleme sınavı olan ilk aşama; İşitme, kesin kabul olan ikinci aşama ise; İcra adı altında uygulamalı olarak yapılacaktır.

• Kesin kabul sınavında aday, saz veya ses alanında (seçmeli olarak ) belirleyeceği yalnız bir alandan sınava girebilecektir. Adayların eleme sınavından başarılı sayılabilmeleri için en az 100 üzerinden 50 yetenek puanı almaları gerekmektedir.

• Eleme sınavından 50 ve üzeri yetenek puanı alan adaylar kesin kabul sınavına girmeye hak kazanacaklardır.

• Adayların kesin kabul sınavından başarılı sayılabilmeleri için bu sınavdan 100 üzerinden en az 50 yetenek puanı almaları gerekmektedir. 50 yetenek puanının altında puan alan adaylar sınavdan başarısız sayılacak ve hiçbir kayıt hakkı elde edemeyeceklerdir.

• Başarılı olup kayıt süresi içerisinde kayıt yaptırmayan adayların yerine başarı sıralamasına göre tarihleri ilan edilmiş olan yedek listeden öğrenci kayıtları yapılacaktır.